Certain`s Amazing "Amanda"
Född: 1996-05-01 - Död: 2008-08-31

Från Kennels första kull behöll jag Amanda. Hon är
mor till D- och E-kullen.

Amanda hatade att åka bil och som ung blev hon
alltid åksjuk och även om det blev bättre med åren föredrog hon att stanna hemma och ligga på sin favoritplats under rhodedenronbusken framför att åka med på en biltur. Detta bidrog till att jag allt oftast valde att låta henne stanna hemma mot att följa med på utställningar och andra aktiviteter.

 

         
Amanda var pigg, vig och smärt i kroppen ända till slutet. Det sista gick det fort, från första tecknet till att något var fel, till det att hon avlivades gick det tre dagar. Hon började vingla på bakbenen och så plötsligt bar bakbenen henne inte. Hon somnade stilla in hos veterinären i en ålder av 12 år och 4 månader.

Några av Amandas meriter:

  • Godkänd karaktärsprov
  • CK, 2 cert på utställningar

***********
 

Taildowns Magic Touch ”Cassie”

Född: 1992-02-17 - Död: 2004-04-13

 

Cassie flyttade in som ett litet sött brunt nystan. Hon och Charlie blev snabbt vänner. Vi åkte på utställningar, tränade lite lydnad och agility.

Cassie fick sin första valpkull våren 1996, och blev kennelns stamtik. Hon har fått 3 valpkullar med sammanlagt 21 valpar.

Hon hade lätta valpningar och skötte sina valpar

väl och fostrade dom med en vänlig men fast hand. När hon senare blev mormor tillät hon sina barnbarn att hänga i pälsen och bita henne mycket mer än hennes egna barn fick. Det kanske inte bara är i människornas värld som barnbarnen tillåts vidare regler…

Cassie somnade lugnt in hos veterinären dagarna efter påsk 2004. Åldern hade tagit ut sin rätt och hon hade tumörer, förstorad livmoder, stela leder och kräktes av och till. Det som till slut fick mig att ta det svåra beslutet om avlivning var att bakbenen inte riktigt bar henne det sista och hon tog sig precis ut i trädgården och in igen. Hon levde inte längre ett fullgott liv och förtjänade ett värdigt slut. Cassie blev 12 år och jag är tacksam för alla år vi fick tillsammans och hon lever kvar i alla glada minnen och alla sina härliga barn och barnbarn!
 

Några av Cassies meriter:

 

Godkänd BoK-prov (Bevakning och Karaktärsprov) Cert, Bir, Big-placering på utställning.
 

***********
 

Birick`s Certain Cunningham “Charlie”

Född: 1988-04-05 - Död: 2001-08-23

Charlie var min första, hett efterlängtade hund. Han visade mig hur underbara beardisar är och jag har varit rasen trogen sedan dess.

Charlie och jag gick flera kurser tillsammans. Han var ofta den busigaste på kurserna. Vi åkte på utställningar och fastän han inte var den vackraste enligt domarna tyckte jag han var den underbaraste i världen.
 

Han var snäll, men envis och han hade den egenheten att han bar en sko i munnen när vi skulle ut och gå och han skällde när han tyckte det var dags för mat.

Charlie fick aldrig bli pappa, han uppfyllde inte de exteriöra kraven, men han fick agera styvpappa till Cassies och Amandas valpar istället.

När han var 13 år och 4 mån fick han lugnt somna in hos veterinären. Åldern hade tagit ut sin rätt och förutom stelheten, den dåliga hörseln och synen, fick han allt oftare perioder av total förvirring då han inte mådde bra.

Förutom alla glada minnen av Charlie, lever han vidare som den som gav kenneln sitt namn. Hans registreringsnamn var Biricks Certain Cunningham, därav mitt val av kennelnamn.
 

***********
 

LP1 Certain'n Chubby Chiccolina "Mille"
Född: 98-08-13 - Död: 10-07-07

Mille kom tillbaka som omplaceringshund när hon var 2 år. Hon hade ett så härligt temperament så hon fick stanna och bli en i familjen.

När hon var fyra år började vi träna lydnad. Hon fick också prova på spår, sök och uppletande, men det var lydnad som hon tyckte var roligt. Vi tävlade ibland och lyckades få tre första pris i lydnadsklass 1 och därmed titel LP 1. År 2055 blev hon 7:årets lydnadsbeardis.

Mille var den av hundarna som bestämde här hemma. Hon var kelen och älskade att bli borstad.

 

***********
 

Certain`s Delighful Dumle "Dumle"
Född: 2000-05-17 - Död: 2012-02-19


Dumle var husets enda pojke, vår stora bruna snälla nallebjörn. Han älskade att ligga utomhus under såväl vinter som sommar. Han hade den charmiga egenheten att lägga höger tass över vänster och sedan huvudet över båda. Dumle älskade mat och hans favoritperson var min mormor. Hon är hundvakt här ibland och då lagar hon alltid mat till hundarna som t ex plättar, makaroner och korv eller annat gott och Dumle följde henne vart hon gick- det gällde ju att inte missa något!
 

Dumle trivdes bäst hemma där han kunde hålla koll på allt som hände.
 

***********